Grote verschillen tussen zorgpremie 2023

Alle zorgpremies voor de basisverzekering 2023 zijn inmiddels bekend. Zorgverzekeraars verhogen zonder uitzondering de premie vanwege de stijgende lonen en hogere kosten. Toch valt er veel te kiezen, zeker nu de collectiviteitskorting komt te vervallen.

Stethoscoop en euro's
Nieuws
Datum: 16-11-2022

Bij de vier grootste zorgverzekeraars bedraagt de premiestijging tussen de € 3,75 en € 9,30 per maand. Daarmee komen hun premies allemaal zo rond de € 140 uit. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste basisverzekering (€ 122,95 versus € 156,50 per maand) loopt in 2023 op tot ruim € 400 per jaar.

Geen collectieve korting basisverzekering

Omdat ongeveer tweederde van alle Nederlanders een collectieve zorgverzekering heeft, gaat de premie voor de meeste mensen volgend jaar nog meer omhoog. Dat komt omdat verzekeraars niet langer collectiviteitskorting mogen geven op de basisverzekering. Die bedraagt nu nog maximaal 5%.

Record aantal overstappers verwacht

Daarom wordt er dit jaar een recordaantal overstappers verwacht. Normaal gesproken zijn dat er ongeveer 1,2 miljoen, nu gaan experts ervan uit dat ongeveer 1,4 miljoen mensen een andere zorgverzekering zullen afsluiten. Wie wil overstappen, moet zijn of haar huidige verzekering voor 1 januari 2023 opzeggen en heeft dan nog tot 1 februari 2023 de tijd om een nieuwe af te sluiten.

Vind de juiste zorgverzekering

Overweegt u om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar of vindt u het lastig om een keuze te maken? Maak dan een afspraak met ons. We helpen u graag bij het vinden van de zorgverzekering die bij u past. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag